Help Mij Jou Te Helpen

 
Zoals je misschien gemerkt hebt, ben ik de structuur van mijn bedrijf aan het veranderen. Zo heb ik heb een nieuw logo en een nieuwe website ontworpen. Daarnaast is er nog een belangrijke verandering bijgekomen; ik zal om de vier weken speciaal voor jou een blogpost schrijven op het gebied van visuele communicatie. Waarom ik dit doe? Ik geloof dat visuele communicatie, zoals bijvoorbeeld een logo, kan zorgen voor meer en waardevollere klanten. Daarom wil ik jou nog beter kunnen helpen met het visueel vertalen van je ideeën naar ambachtelijk ontwerpen. Het doel hiervan is om de herkenbaarheid van jouw bedrijf te versterken en vergoten. 
 
Help mij! Laat in de commentbox hieronder weten waar je tegenaan loopt. Heb je bijvoorbeeld problemen met het uiten van je visuele identiteit? Wat zijn je uitdagingen wat betreft je visuele communicatie? Of zijn er veranderingen in je bedrijf die extra aandacht nodig hebben? Deel het in de commentbox hieronder.
 
Omdat ik dit niet zonder jou kan wil ik je natuurlijk belonen voor het delen van je ervaringen. Daarom geef ik jou, als je hieronder jouw probleem of uitdaging deelt, 50 procent korting op jouw unieke visitekaartjes ontwerp! Maar ik geef je wel een stok achter de deur; om je beloning te krijgen, vraag ik jou om je reactie uiterlijk 14 maart 2015 te plaatsen. Deze beloning geldt voor nieuwe opdrachtaanvragen. Ook wanneer je geen korting wilt, zou ik graag willen weten waar je tegenaan loopt. Dus plaats een reactie. 
 
Ik kijk erg uit naar het lezen van je reactie en heb zin in de start van een nog betere samenwerking!
 
Op jouw herkenbaarheid!
Shon
 
Deel dit artikel, via de knoppen hieronder, met je Facebook vrienden, -fans en LinkedIn contacten, zodat ook de mensen in jouw netwerk kunnen profiteren van de 50 procent korting.
 

DEEL JE ERVARINGEN

Reacties

Datum: 01-04-2015
Roland :
Super mooie muur schildering bij mijn zoon Mike op zijn kamer. Zijn beide favoriete sporten Basketball en Teakwondo groot op zijn muur.

Reply
Datum: 17-03-2015
Shon Price (Ambachtelijk Graficus):
@Zaza Zoo: Een logo kiezen kan idd erg moeilijk zijn. Vaak zie je dat bedrijven een in-vijf-minuten-inelkaar-geflanst logo hebben. De enige reden die ik kan bedenken waarom bedrijven dat doen is om geld uit te sparen. Ik denk alleen dat op lange termijn je er juist geld mee verliest. Want het is een gemiste kans om daadwerkelijk te laten zien wie je bent. Een logo is namelijk het gezicht van je bedrijf. Want de eerste indruk die ik heb met een bedrijf dat ik niet ken is het logo. Dus als het een afgeraffeld logo is, ben ik eigenlijk al een beetje negatief bevooroordeeld over hun service! Saving pennies, losing dollars dus:)

Het kiezen van het juiste logo heeft in mijn ogen te maken met  twee factoren. Ten eerste moet het bij je eigen smaak passen om er zelf een goed gevoel bij te hebben. Ten tweede, en deze is misschien wel de belangrijkste: Het moet jouw identiteit en product of dienst goed representeren. En met goed bedoel ik dat je communiceert hoeveel waarde jij kan leveren aan je doelgroep. Dit is soms erg moeilijk om letterlijk af te lezen in een logo. Maar als een logo goed is ontworpen en de juiste keuzes zijn gemaakt, dan krijgt de doelgroep een goed gevoel bij jouw logo en dus bij jouw bedrijf.

Ik adviseer je de ‘7 dingen die je moet weten voordat je een grafisch vormgever inhuurt’ te downloaden van mijn website. Deze dingen zullen je helpen tijdens je proces voor het kiezen van het juiste logo.  

Bedankt voor je feedback Zaza Zoo, ik ga hier uitgebreider op terugkomen in een volgende blogpost!


Reply
Datum: 17-03-2015
Shon Price (Ambachtelijk Graficus):
@Marlon: Bedankt voor het delen van je probleem! Social media kunnen heel goed ingezet worden om op een visuele manier je identiteit te communiceren en daarmee oa ook potentiële klanten (volgers) te creëren. Maar hoe? Ik ga de oplossing hiervoor delen in een volgende blogpost, bedankt!
 


Reply
Datum: 17-03-2015
Shon Price (Ambachtelijk Graficus):
@Michael: Ook ik stoor me aan stickerproducenten die maar lukraak de informatie plotten zonder rekening te houden met het design. Ik ben het ook met je eens dat dit opgelost kan worden, door samenwerkingen tussen ontwerpers en stickerproducenten te stimuleren. Zodra onze eerste samenwerking op dit gebied is afgerond wil ik dit uitgebreid delen met de lezers van dit blog. Keep you posted dan, thnx!

Reply
Datum: 16-03-2015
Zaza Zoo:
Ik loop tegen het kiezen van de juiste logo aan. Hoe beslis je wat bij je past?

Reply
Datum: 14-03-2015
Marlon Bergmans :
Volgers creëren via Facebook en instagram gaat niet vanzelf helaas. Ik heb ook geen idee hoe ik dat aan kan pakken. Www.allinfashionmusthaves.com

Reply
Datum: 13-03-2015
Michael Price:
Dagelijks houd ik me bezig met autobestickering voor vakmensen met een werkbus of bestelauto. Reclame of promotie bestickerd en waar ik mij heel erg aan stoor is het ontwerp van de meeste bestickeringen namelijk er is geen ontwerp. Rondom wordt op de auto een logo geplakt met een slogan van hun diensten en een telefoonummer. Op deze manier zal niemand dat telefoonnummer bellen want het ziet er saai uit en verteld niet wat de klant eraan heeft als ze bij jou komen. volgens mij is dat toch het doel van dat telefoonnummer. Ik vind dat bestickering samen moet werken met ontwerpers om zo aantrekkelijke, levendige, herkenbare en communicatieve autobestickeringen te creeeren met als doelstelling Meer Websitebezoekers Door Autobestickering. Graag wil ik horen wat jij ervan vind om dit mee te nemen in onze opstartfase voor deze specifieke dienst. Groetjes Michael Price Onder de Plak Bestickering

Reply
Datum: 13-03-2015
Shon Price (Ambachtelijk Graficus):
Hoi @angelique, nog pittiger antwoord, but great! Goeie vragen die ik ga meenemen in mijn volgende blogposts. Nu ik weet wat er speelt kan ik jullie nog beter helpen, bedankt:)
Voor nu wil ik zeggen dat je dmv van visuele communicatie erg inspeelt op het gevoel van je doelgroep, dit werkt erg manipulerend, vooral als je bijvoorbeeld een heel ongezond product aan kinderen probeerd te verkopen. Maar als je een heel positief en waardevol product hebt ben je in mijn ogen verplicht dit te communiceren naar je doelgroep. Je bent op aarde met een reden en het zou zonde zijn als de wereld niet van jou talenten zou kunnen genieten en profiteren, omdat je dit simpelweg niet communiceert!


Reply
Datum: 13-03-2015
Shon Price (Ambachtelijk Graficus):
@Selmar bedankt voor je compliment. Je inhoud spreekt ongetwijfelt jouw doelgroep aan! Qua stijl en design weet ik niet, ik zie niet direct wat je uitstraling of gedachte achter je vormgeving is. Stijl kan in ieder geval wel groeien tot de doelgroep, maar het ontwerp kan altijd verbeterd worden. Succes!
@joyce bedankt voor je hulp:) blij om te horen, tuurlijk kan ik dat, doe ik graag voor je. Het is idd slim om je design aan te passen als je van doelgroep veranderd, ik denk zelfs noodzakelijk. Groetjes SP


Reply
Datum: 12-03-2015
Angelique De G:
Pittige vraag op het juiste moment! Bij het opzetten van een bedrijf waarin ik een potentieel marktleider heb herkend is visuele communicatie heel belangrijk. Hoe groot is de vraag? Of moet de vraag gecreëerd worden? Welke marketingstrategie kies je en welke SEO tools ga je inzetten. Welke promotie zet je in buiten de internetmarketing strategie. Dat is de fase waar mijn business partner en ik nu in zitten, beveiliging, customer relationship management, maar ook welke actuele trends spelen een rol in de hedendaagse consumentenmarkt als het gaat om koopgedrag????

Reply
Datum: 12-03-2015
Shon Price (Ambachtelijk Graficus):

@Leon bedankt voor je waardevolle comment, ik maak ook veel gebruik van mijn netwerk, want kwaliteit staat ook bij mij voorop! Over het regelen van kwaliteit met weinig budget ga ik nog een blogpost schrijven, stay tuned!

@Elvert ik weet wat je bedoelt, dit probleem heb ik ook in grote bedrijven zoals tommy hilfiger meegemaakt, 1 van de redenen waarom ik voor mezelf ben begonnen. Tnx voor je moeilijke vraag, kom ik in de toekomst zeker op terug!


Reply
Datum: 12-03-2015
Joyce:
Hoi Shon, ik help je graag om mij te helpen.
Mijn logo, die jij ook voor mij ontworpen hebt en waar ik heel tevreden over ben is een enorme aanwinst voor mijn opvang. Het geeft mij herkenbaarheid en de kinderen weten wat het betekent. De basis van het logo is stabiel terwijl ik kan er ook heel speels mee kan omgaan.
Kun je mij helpen om mijn visite kaartjes te ontwerpen, op dusdanige manier dat ik het ook in Suriname kan gebruiken wanneer ik daarheen remigreer en een daar een doorstart maak met mijn opvang?

Grtjs


Reply
Datum: 12-03-2015
Selmar Wesselink (Buro Wesselink):

Hi Shon, wat een gave website! En mooi om te ezen dat er nog ambachtslieden bestaan in Nederland vandaag de dag ;-) Op dit moment heb ik een logo, visitekaartje, website en het past bij wie ik ben en wat ik doe.

Maar ik houd mij aanbevolen voor de maandelijkse blog met tips, wie weet waartoe dat nog es leidt!

Waar ik mee zit when it comes to design en zo..:
- Spreek ik met mijn stijl, ontwerp in combi met de content ook mijn doelgroep aan?

Op ieders herkenbaarheid en werkplezier!

Groet Selmar


Reply
Datum: 12-03-2015
Elvert Arnold:
Vaak zie ik zielloze visuele communicatie bij merken. Alles past zo goed bij elkaar dat het totaal saai is geworden. In de tegenwoordige tijd is persoonlijkheid een enorm groot goed. Voor grote bedrijven waar beslissingen vaak door velen samen genomen moeten worden is persoonlijkheid in visuele communictie veelal ver te zoeken. Hoe kijk jij hier tegenaan en wat zou jouw plan van aanpak zijn om dit probleem aan te pakken?

Reply
Datum: 11-03-2015
Leon Blok:

In mijn nieuwe concept LEBL is het voor mij van belang dat het gehele pakket, van voor tot achter met elkaar in verband staat en communiceert. Omdat ik perfectionistisch ben kijk ik kritisch naar iedere vorm van uiting in tekst en beeld en ben ik niet tevreden tot dat dit naar smaak is. Ik heb een sterke visie om onderscheidt te maken in een verzadigde markt, alleen betekent dit wel een langer traject van ontwikkeling. Het streven naar kwaliteit met een gelimiteerd budget is op dit moment mijn grootste uitdaging en moet ik mijn netwerk inschakelen om zoveel mogelijk dingen voor elkaar te krijgen. Het moeilijke is het blijven geloven in kwaliteit als je er niet altijd budget voor hebt, maar ik weiger hier vanaf te stappen.


Reply