Negen redenen waarom een muurschildering jouw bedrijf laat groeien


Muurschilderingen worden al eeuwen toegepast. De Egyptenaren bijvoorbeeld, gebruikten deze voor informatieoverdracht. En dat is ze gelukt! Ik ben al jaren fan van muurschilderingen. Het is een super sterk communicatiemiddel. Elke keer verbaast het mij dat er mensen zijn die nog nooit van een muurschildering hebben gehoord. Wanneer ik, op locatie, een muur schilder staan er altijd toeschouwers te kijken. Ik krijg altijd positieve reacties. De eigenaar ook. 

Hoewel steeds meer bedrijven muurschilderingen toepassen in hun communicatie, is het wat mij betreft een van de beste, meest effectieve marketingtools voor een bedrijf, die nog steeds veels te weinig gebruikt wordt. Ik hoop met de 9 punten hieronder jouw eventuele mindset over muurschilderingen te veranderen, zodat ook jij kunt profiteren van de sterke marketingwaarde die een muurschildering met zich meebrengt. Als je out of the box durft te gaan tenminste…
 

1 Opvallend en origineel
Een succesvol bedrijf valt op tussen de massa. Een muurschildering is letterlijk en figuurlijk de grootste manier om op te vallen. Ongeacht de stijl van de muurschildering, je potentiele klanten kunnen er simpelweg niet omheen. Omdat de muurschildering aan jouw bedrijf gekoppeld is, maakt dat jou dus uniek en origineel!
 

2 Onderscheidend
Vandaag de dag wordt een muurschildering nog steeds te weinig toegepast op een commerciële manier. Als jij uit je comfortzone durft te gaan en iets doet wat je concurrenten niet hebben, ben je onderscheidend. Misschien is het helemaal niet gebruikelijk om een muurschildering te hebben in jouw branche, juist dan is het een uitgelezen kans voor je om uniek te zijn. Je profiteert dan van de krachtige communicatiewaarde van een muurschildering en het maakt jou onderscheidend!

 

3 Decoratie
Een muurschildering is naast een communicatiemiddel ook decoratie. Je kan je bedrijfspand inrichten met schilderijen en posters, of je kan ervoor kiezen een muur te laten beschilderen die past bij de stijl van je bedrijf en precies datgene communiceert wat jij wilt. Twee vliegen in een klap zeg maar; decoratie en communicatie. 

 

4 Positieve reclame
In een wereld waarin mensen overspoeld worden met spam is het verfrissend om een muurschildering te zien. Elke dag worden we lastig gevallen met visueel geweld. Met ongewenste e-mailtjes, met reclamefoldertjes (ookal heb je een ‘nee, nee‘ sticker), op straat, op TV, op Youtube en zelfs op je mobiele apps. We worden gedwongen naar plaatjes te kijken die een commerciële boodschap dragen. Dit is vermoeiend en irritant. Een muurschildering dringt zich niet op. Hij is groot, opvallend en vooral mooi. Daardoor kijken jouw klanten of zakenrelaties ernaar uit vrije wil. Hierdoor staan ze open voor input en komt je boodschap dus veel beter aan. Een muurschildering is dus eigenlijk positieve reclame waar jouw doelgroep geïnteresseerd in is, in plaats van wil wegrennen.

 

5 Kwaliteit
Muurschilderingen kunnen in elke stijl gemaakt worden. Denk aan fotorealistisch, kinderlijk, typografisch, abstract en ga zo maar door. Zorg ervoor dat je voor een stijl kiest die bij jouw bedrijf past. Omdat de muurschildering met de hand gemaakt is, geeft dit een persoonlijke touch met een bepaalde charme. Dit straalt kwaliteit uit. Omdat jouw diensten of producten worden geassocieerd met de muurschildering herkent de doelgroep jou als een kwaliteitsbedrijf. Het is dus veel meer dan alleen een schildering, het geeft jouw bedrijf persoonlijkheid en karakter!

 

6 Social media
Een muurschildering is geweldige content voor je social media. Het is niet alleen heel visueel, het is ook nog eens persoonlijk. Betere reclame ga je niet krijgen! Het leent zich perfect voor Facebook, Instagram, Pinterest, maar ook op je LinkedIn of je website kan je de muurschildering als bannerfoto plaatsen. Tip: Maak veel foto’s van het schilderproces en post deze dagelijks. Zo maak je een week lang reclame voor je bedrijf en worden potentiele klanten nieuwsgierig om bij je langs te komen om te kijken.

 

7 Gratis reclame
Dikke kans dat voorbijgangers een foto maken van jouw muurschildering. Of beter nog, er zelf mee op de foto gaan. Zodra deze foto op social media gepost wordt is dat gratis reclame voor jouw bedrijf. Het leuke is dat die foto het netwerk afgaat van die persoon. Het is dus netwerken zonder dat je daarvoor iets hoeft te doen!

 

8 Anti graffiti oplossing
Sommige bedrijven hebben last van graffiti. Het kan een vervelende uitstraling aan jouw pand en dus bedrijf geven. Het voordeel van een buiten muurschildering is dat graffitischrijvers muurschilderingen waarderen. Dit betekent dat ze er niet overheen gaan spuiten. Een muurschildering zorgt dus niet alleen voor positieve reclame, het houdt tegelijkertijd je pand schoon! Let op: Dit geldt alleen wanneer het kwalitatief hoogstaande muurschildering is. Amateuristisch werk verzekert dit niet altijd!

 

9 Goedkoop
Als je kijkt naar de vele voordelen van een muurschildering is het een van de goedkoopste communicatiemiddelen voor je bedrijf. Daarnaast is je muurschildering ook nog eens tijdloos en gaat het jaren mee. Het is een eenmalige investering die je vervolgens niet meer hoeft te onderhouden. Mocht je er ooit vanaf willen, rol je gewoon een emmertje verf eroverheen.

 

Tot Slot
Met de 9 redenen heb ik laten zien hoe krachtig een muurschildering voor je bedrijf kan zijn. Namelijk dat het naast een mooie opvallende decoratie ook nog eens een leuke originele manier van reclame maken is.

Ik ben nu erg benieuwd naar jouw mening. Er zijn vast bedrijven waarvan jij denkt dat een muurschildering niet toepasbaar op is. Ik weet alleen niet welke. Daarom wil ik elk voorbeeld van jullie belonen! Plaats voor 20 juli 2015 een comment met daarin een voorbeeld van een bedrijf waarvan jij denkt dat een muurschildering niet werkt, en ik beloon jou met 30% kortingbon op een muurschildering van Shon Price Ambachtelijk Graficus.

Ook wanneer je geen korting wilt ben ik erg benieuwd naar jouw voorbeeld of vraag, dus laat het me hier beneden in de commentbox weten.

Ik kijk uit naar het lezen van jullie reacties!

Op jouw herkenbaarheid,
Shon
 
Deel dit artikel, via de knoppen hieronder, met je Facebook vrienden, -fans, Twitter volgers en LinkedIn contacten, zodat ook de mensen in jouw netwerk hiervan kunnen profiteren en 30% korting op een muurschildering kunnen verdienen.

DEEL JE ERVARINGEN

Comments

Date: 27-07-2015
Shon Price (ShonPrice Ambachtelijk Graficus):
Hey Selmar, bedankt man! Erg goed punt. Voor conservatieve bedrijven (met een conservatieve instelling) is het idd geen optie. Voor hun geen veranderingen of poespas aan hun bedrijf. Maar voor bedrijven in een conservatieve sector kunnen de voordelen van een muurschildering juist werken. Wat ik probeer te zeggen is dat deze bedrijven zich kunnen onderscheiden door juist een muurschildering te nemen. Met een schildering valt het bedrijf hoe dan ook op en is het anders dan anders. Door je vernieuwendheid wek je de nieuwsgierigheid van conservatieve klanten op. Misschien zullen een aantal extreme conservatieve klanten dit niet passend vinden, maar je bent wel opgevallen. Daarnaast zullen niet-conservatieve-mensen zich aangetrokken voelen tot jouw bedrijf omdat je je meer aansluit bij hun waarden en normen.. Hoe denk jij erover?

Reply
Date: 24-07-2015
Shon Price (ShonPrice Ambachtelijk Graficus):
Hi Yoni. Ik krijg altijd de indruk dat veel mensen een hoge drempel hebben bij een muurschildering. Het is maar verf en je kan het zo weer egaal overschilderen. Dus je kan ook elke locatie makkelijk beschilderen, zelfs gehuurde! Jouw concept klinkt juist ideaal voor muurschilderingen. Het zou mooi zijn wanneert je op elke locatie een nieuwe muurschildering laat maken. Eventueel in dezelfde stijl, of juist elke keer totaal anders. Fotografeer mensen tijdens je feesten ervoor en post ze op Facebook. Een ander voordeel is dat je muurschilderingen kan verwerken in je flyers. Ik stel voor dat je een middagje out of de box gaat brainstormen over muurschilderingen. Stel als doel hoe een schildering meer waarde aan je bedrijf kan leveren en hoe jij en je klanten er veel profijt van kunnen hebben. Laat mij en de bloglezers even weten hoe het brainstormen is gegaan, ben nieuwsgierig. Succes!

Reply
Date: 24-07-2015
Shon Price (ShonPrice Ambachtelijk Graficus):
Hoi Derk, bedankt voor je reactie! Ik denk dat je gelijk hebt dat het niet inzetbaar is als directe reclame, maar dat het helemaal niet werkt zou ik niet zeggen. Want een muurschildering zou perfect kunnen passen bij de interne communicatie van JVD distribution. Want een schildering (met bijvoorbeeld jouw slogan of logo) die alleen zichtbaar is voor werknemers kan zorgen voor identificatie met het bedrijf. En kan vervolgens weer bijdragen aan de betrokkenheid van de werknemers die er dagelijks langslopen. Daarnaast vinden werknemers het belangrijk om een leuke baan te hebben. Een muurschildering zorgt voor een inspirerende omgeving en kan daar dus aan bijdragen. Wanneer de werknemers enthousiast zijn over hun werk, komt dat jouw bedrijfsnaam ten goede! Stel dat de muurschildering door een van je werknemers op social media geplaatst wordt, met een positieve reactie. Dat kan alleen maar leiden tot positieve reclame. En we weten allemaal hoe belangrijk social media voor bedrijven zijn tegenwoordig:).

Reply
Date: 17-07-2015
Derk boer (JVD distribution):
Shon. De enige muurschildering die bij Jvd kan is binnen op de patio. Super vet voor het personeel maar als reclame minder. En daarvoor werkt hij dus niet!

Reply
Date: 15-07-2015
Selmar Wesselink (Buro Wesselink):
Haa Shon, goeie blog!

Ik denk dat het niet of in mindere mate werkt voor conservatieve bedrijven die zich richten op conservatieve klanten. En bedrijven die producten verkopen voor een stralend witte was ;-)

Groet Selmar


Reply
Date: 15-07-2015
Pietje Test (De Graficus):
Hi Shon, mooi en leerzaam artikel. Ik denk inderdaad dat veel ondernemers een beetje terugvallen op de normale advertenties. Wanneer ze jouw artikel lezen zullen ze wakkergeschud worden dat er meer is dan alleen een saaie advertentie. Bombaklats. De muurschildering!!

Groeten Jack


Reply