Visuele Vertalingen

Een video over mijn visie en inspiratie als ambachtelijk graficus.
Onder de video een kijkje achter de schermen over de totstandkoming van de video (geschreven door Nils Håkansson van Rock Steady Films). 
 

 

VIDEO PRODUCTIE TEAM

Wij zijn Rock Steady Films, maar wie zijn wij nou eigenlijk? Ramses en Vincent zijn gespecialiseerd in filmen en editen. En ik, Nils, hou me bezig met het marketing segment. Wij zijn sinds maart 2017 bezig geweest met een aantal succesvolle internationale opdrachten. Daarnaast hebben wij passie in documentaires. Ons doel is om docu’s te maken, zowel nationaal als internationaal.


Rock Steady Films


NIEUW LOGO
Medio juni definieerde we onszelf opnieuw als bedrijf. Bij een nieuwe naam kwam een nieuw logo kijken. Onze wens was een krachtig en herkenbaar logo. Toen we eerder werk tegen kwamen van Shon Price waren we er zeker van dat hij in staat zou zijn om onze wens te vervullen. We vroegen hem ook om het logo vooral anders te maken dan de logo’s van andere videobedrijven. Dit is zeker zo gebleken. De losse stijl van het logo heeft iets spannends en unieks. Dit sterke logo heeft ons bedrijf een stap verder in een nieuwe professionele richting gebracht. 


Rock Steady Films nieuwe logo


VISUELE VERTALERS
Tijdens het ontwerpproces van ons logo kwam Shon’s visie aan bod: ideeën visueel vertalen naar een ambachtelijk ontwerp. We vertelden onze ideeën en zagen hoe Shon deze omzette naar een toepasselijk logo. Tegelijkertijd realiseerde we ons dat wij als filmbedrijf eigenlijk hetzelfde doen. Shon vertaalt ideeën van zijn klanten naar stilstaand beeld, wij naar bewegend beeld. Wij brengen allebei het beste beeld van een bedrijf naar voren. Op die manier laten we zien wat een onderneming doet of heeft gedaan in het verleden. Het leek ons daarom tof om Shon’s zijn ideeën te vertalen naar bewegend beeld. We stelden voor een bedrijfsvideo voor hem te maken om zo zijn werk en ideeën te delen. Hij was direct enthousiast!

Shon Price Ambachtelijk Graficus aan het werk in zijn studio


INSPIREER ELKAAR
Tijdens de verschillende schetsfases van ons logo werden we steeds verrast met nieuwe ontwerpen. We waren erg nieuwsgierig waar Shon zijn inspiratie vandaan haalde en hoe hij dit toepast in zijn werk. Hij vertelde dat hij zich vooral laat insperen door de klant, door ons dus in dit geval. ‘Maar er zijn ook plekken in Amsterdam die me inspireren om beter werk in het algemeen te maken’ zei hij. Zijn antwoorden inspireerde ons weer en stelden voor deze plekken in de bedrijfvideo te verwerken. Gelukkig stond Shon ook hierachter en hebben we een aantal toffe inspirerende shots in Amsterdam kunnen maken. ‘Met mijn werk wil ik liefde ziel en kwaliteit brengen’ dat was Shon’s antwoord toen er gevraagd werd wat er schuilt achter zijn werk. Dit is ook wat ik voel als ik naar een muurschildering van hem kijk. 


EIND PRODUCT
Het is altijd een genot om samen met een andere creatieve geest iets te creëren. Zo is het bij deze video weer gebleken wat voor gelijkenissen ons werk heeft. Niet alleen ons type werk heeft gelijkenissen maar onze werkwijze ook. Shon gaat erg creatief en verrassend met zijn projecten om en dat is ook ons streven. Zo bleek ook tijdens het filmen. 

Ramses (camera) liet weten dat hij alle vrijheid had om creatieve shots te maken tijdens het filmen. ‘Doe vooral je eigen ding’ had Shon hem gezegd. Dit gaf ons vertrouwen en heeft voor een betere eindproductie geleid. Daarnaast had Shon ook toffe ideeën, zoals de aftiteling. Deze is geschilderd op glas en opgenomen door middel van een time-lapse. Dit is weer een extraatje aan het eindproduct, wat voor ons ‘icing on the cake’ is, aangezien time-lapses een signature zijn geworden van ons bedrijf. 

Uiteindelijk was het een erg fijne samenwerking waar we allebei een goed eindproduct aan over gehouden hebben. Wij een nieuw logo en Shon een bedrijfsfilm, zie hieronder!

Veel kijkplezier!
groeten Nils Håkansson, www.rocksteadyfilms.nl

 

TOT SLOT
Gevelbelettering is natuurlijk niet het enige waardoor ik geinspireerd wordt. Een van mijn grootste inspiratiebronnen in mijn omgeving zijn mijn klanten en followers. Als ik weet wat jullie tof vinden of juist inspirerend, haal ik daar ook weer inspiratie uit. Daarom wil ik graag jouw mening horen! Wat vond je van de video? Wat vind je een inspirerend project van mij? of wie of wat vind jij inspirerend en moet ik echt checken?

Deel het nu in de commentbox hieronder! 
Ik kijk uit naar het lezen van je reactie!
 
Op jouw zichtbaarheid,
Shon Price

Deel dit artikel, via de knoppen hieronder, met je Facebook -vrienden, -fans, Twitter volgers en LinkedIn contacten, zodat ook de mensen in jouw netwerk geinspireerd raken en van de video kunnen genieten. 

DEEL JE ERVARINGEN

Comments

Date: 21-03-2021
Gaichhips (Gaichhips):
http://vsviagrav.com/ - online pharmacy

Reply